powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Μια περιπέτεια που συνεχίζει μια 180 χρόνια(Σεραφείμ Φυντανίδης στην Αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqip)

Όταν τον Δεκέμβριο του 1944 ο Winston Churchill ήρθε εσπευσμένα στην Αθήνα για να δούμε πως θα έθετε τέλος στην ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ του ΕΛΑΣ Κόμματος (αντάρτικες δυνάμεις υπό την ηγεσία του ελληνικού κομμουνιστικού κόμματος) και τα βρετανικά στρατεύματα, τότε πρωθυπουργός Παπανδρέου δήλωσε: «Είμαστε μεταξύ της νέας ελληνικής τραγωδίας. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ένα έθνος που ζει και δημιουργεί για περισσότερα από 3000 χρόνια. " Τσώρτσιλ, μετά πούρο του βαθιά προσέλκυσε, έτσι φλεγματικός απάντησε: «Οι Έλληνες, αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ, δεν ζουν. Επιβιώσουν. "

Αυτό το εύρημα του "πατέρα της νίκης", πιστεύω ότι επιβιώνει ακόμα και σήμερα. Αυτή τη στιγμή εμείς οι Έλληνες δεν ζούμε, αλλά να προσπαθήσουμε να ζήσουμε. Για να επιβιώσει. Όπως έχουμε πάει καλά στα χρόνια που μεσολάβησαν, από τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους, πριν από 180 χρόνια.

Αλλά πώς θα καταργήσετε αυτό τότε; Πρώτα απ 'όλα σκότωσε ηγετικό ύφος που ήρθαν εδώ με τα διεθνή επιβεβαίωση δάφνες, σε μια προσπάθεια να υπάρξει νομιμοποίηση νέο ελληνικό κράτος. Jaoanis Καποδιστριακό. Και τότε, ήταν ο μεγαλύτερος που εισάγονται rehatuam. Στην αρχή χάλκινων πνευστών από τη Βαυαρία και στη συνέχεια ο Γιώργος της Δανίας.

Στη συνέχεια είχαμε την περιπέτεια του «Μεγάλη Ιδέες". Ελλάδα και πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων. Πόλεμος, το 1897 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Καταστροφή.Καλά ότι οι ξένες δυνάμεις παρενέβησαν και δεν έχασε και πάλι όλους Thesalinë που είχαν ληφθεί το 1881. Στη συνέχεια ήρθε 1912-α, Α 'Βαλκανικό Πόλεμο, ως αποτέλεσμα της δεύτερης. Τέλος πάντων, τότε ήρθε. Εχουμε Μακεδονίας, Ηπείρου, Θράκης και νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ωστόσο παράταση ήταν τραγικό. Όταν Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε, με την οποία, χάρη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, πολέμησε μαζί με τους δυτικούς συμμάχους, πήρε ώθηση και πήγαμε στο pushtonim σε όλη τη Μικρά Ασία. Αλλά ο Κεμάλ Ατατούρκ μας δρομολογούνται, όπως μας είχαν εξαντληθεί από τους πολέμους κατά τα τελευταία δέκα χρόνια. Και τότε άρχισε η εκρίζωση του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, η οποία τελείωσε το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάννης, που επιβάλλει την ανταλλαγή των πληθυσμών.

6,5 εκατομμυρίων κατοίκων στην Ελλάδα έπρεπε να περιμένει 2 εκατομμύρια πρόσφυγες.Ένα κολοσσιαίο έργο, και ιδιαίτερα σκληρά. Όσο για την οικονομία, την επόμενη καταστροφή. Τότε dhrahmia μειώθηκε στο μισό. 50% υποτίμηση.

Πριν κάνετε την λήψη (δηλαδή mbijetonim), Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ξέσπασε. Νωρίτερα Ιταλικό-Ελληνικό πόλεμο και στη συνέχεια ναζιστική κατοχή και την αντίσταση. Πείνα, δυστυχία, καταστροφή. Ευτυχώς υπήρξε ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και, ενώ ήμασταν στην πλευρά των νικητών, πήρε τα Δωδεκάνησα. Ωστόσο, η Ευρώπη άρχισε να ανακάμπτει, ξεκινήσαμε μια τετραετή εμφύλιο πόλεμο και κατέστρεψαν ό, τι είχε απομείνει. Μεταξύ άλλων, είχε τότε περισσότερους θανάτους από ό, τι κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου.

Ωστόσο επέζησε, και μέσα σε 50 χρόνια που ακολούθησαν, ο κουτσός-κουτσό, έκανε Προκόπιο. Πρώτα για να το Σχέδιο Μάρσαλ και στη συνέχεια με τους μετανάστες χρήματα και οικοδομική δραστηριότητα. Αλλά κυρίως favorizuam με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά και τις επιδοτήσεις γνωστή ως Delors Κόλα. Α, ναι! Ακόμη και διαδοχικά δάνεια! Και έζησε μια εικονική οικονομική ευημερία και την ευημερία. Έγινε η πρώτη της ΕΕ όσον αφορά την ιδιωτική κατοικία, η πρώτη στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος και η παχυσαρκία των παιδιών, (κάποτε πει ότι «τρώμε το κρέας του Πάσχα και των Χριστουγέννων»), η πρώτη για τον αριθμό των θανάτων από ατυχήματα αυτοκινήτων, η πρώτη με την παράνομη περιοχές σκουπίδια και τα βουνά των σκουπιδιών, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, το πρώτο στη διαφθορά. Γέμισα τις πόλεις μας με μέτρια Buzuk, ταβέρνες και εστιατόρια, με τις δεξαμενές για την αισθητική και τις ατέλειωτες kafeterish όπου οι νέοι ngrysen gdhihen του φραπέ κατανάλωσης, τον καπνό, περιμένοντας να διοριστεί »στο κράτος." Φυσικά, η πρώτη με τον αριθμό των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση. Περίπου 1,5 εκατομμύρια, αν συμπεριλάβουμε και τις κρατικές επιχειρήσεις και τοπικές κυβερνήσεις.

Και ενώ σε λίγες δεκαετίες, μέχρι πήγαμε μετανάστες στη Γερμανία και την Αυστραλία, έχουν πλέον πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες για να μας κάνει σοβαρές υποθέσεις που οι ντόπιοι περιφρονώ. Σκεφτείτε μόνο, σήμερα, ξεκίνησε ένα νέο κύμα από Έλληνες μετανάστες. Δεν είναι περίεργο όπως και τότε, αλλά και στην ειδική. Πτυχιούχος ΑΕΙ που δεν βρίσκουν δουλειά εδώ. Φανταστείτε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπάρχουν μαθήματα στα οποία οι νέοι δεν μαθαίνουν μόνο κινέζικα, αλλά και τούρκικα, επειδή θέλουν να πάνε εκεί για να βρουν δουλειά. Δεν είναι μόνο στην Κίνα αλλά και στην Τουρκία, η οποία σήμερα είναι η οικονομία των 17 μεγαλύτερες στον κόσμο και μέλος του G-20-s. Αντίθετα, βρισκόμαστε λίγο από κάτω, πνιγμένο στα χρέη και υπόκεινται σε μνημόνιο της τρόικας της.

Έτσι τώρα προσπαθούν να επιβιώσουν και πάλι παράγεται, το οποίο κανείς δεν ξέρει πώς θα διαγραφεί. κατάσταση anekdotën μας σήμερα θυμίζοντάς μου τα εξής: Κάποιος που εμπίπτουν στο κενό, από την πολλοστή όροφο ενός grataçiele. Όταν έφτασε από το πάτωμα των δέκα, κάποιος από το εσωτερικό της φώναξε "Πώς τα πάτε; οδηγεί." Και αυτός απάντησε: «Μέχρι στιγμής, πολύ καλή ...".

Ναι πτώση Λοιπόν, χωρίς να γνωρίζει τι περιμένει περαιτέρω στη συνέχεια. Δηλαδή, προς το παρόν είναι επιβιώσουν. Όπως πάντα ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails