powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Σαηεντολογία υπάρχουν υπόνοιες εμπορίας ανθρώπων


The New Yorker, το FBI ύποπτο την οργάνωση της εμπορίας ανθρώπων. Η εκκλησία ήταν εκμεταλλεύονται ανεπαρκώς και οι οπαδοί του, λέει το περιοδικό, το οποίο περιγράφει τις ενίοτε βίαιες μεθόδους.

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας θα ήταν στο στόχαστρο του FBI. Μια μεγάλη έρευνα από το αμερικανικό περιοδικό Το New Yorker , δήλωσε ότι το ομοσπονδιακό γραφείο θα ανοίξει το 2009 στο Λος Άντζελες διερευνηθεί για την εμπορία ανθρώπων. Η Εκκλησία, που ταξινομούνται ως αίρεση στη Γαλλία, αλλά θεωρείται μια θρησκεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ήταν ιδιαίτερα ύποπτο για την εκμετάλλευση των οπαδών του. Ερωτηθείς από τον Τύπο, το FBI επιβεβαιώνει ούτε αρνείται την ύπαρξη μιας τέτοιας διαδικασίας.

Η έρευνα των 42 σελίδων του New Yorker , με τίτλο ο Παραβάτης , με βάση τη μαρτυρία πολλών πρώην μελών, συμπεριλαμβανομένης της σεναριογράφος και σκηνοθέτης Πολ Χάγκις . Ο διευθυντής της σύγκρουσης με μια συντριβή άφησε την εκκλησία το 2009, μετά από 34 χρόνια. Οι ιστορίες του και άλλους μάρτυρες, περιγραφή των μεθόδων διαχείρισης των πιστών ενίοτε βίαιες που εμπίπτουν στον ορισμό της Καλιφόρνια εμπορίας ανθρώπων. Οι Γκόλντεν Στέιτ στην παρούσα όρος καλύπτει τόσο την πορνεία ως δουλεία. Η τελευταία ορίζεται, εν μέρει, από τη χρήση εξαναγκασμού, φυλάκιση, απειλές και ψυχολογική κακοποίηση. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις παραβιάσεις εμφανίζονται σε διάφορες μαρτυρίες πρώην μελών της.

Κατά την άποψή τους, η εκκλησία κάτω-πληρώσει ή δεν καταβάλλει μισθό στους πιστούς οι οποίοι θα εργαστούν στο "Θάλασσα Org". Ο θεσμός αυτός, το ισοδύναμο μιας θρησκευτικής τάξης, περιλαμβάνει 6.000 μέλη και προβλέπει τη συντήρηση ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας. Αυτοί οι άνθρωποι, μερικοί ακόμη παιδιά, οι συμβάσεις εργασίας υπογράψει για ένα δισεκατομμύριο χρόνια, λέει ο New Yorker . Θα καταβάλλεται επίδομα των 50 δολαρίων και της Σαηεντολογίας μαθήματα δωρεάν. Το επίδομα αυτό συχνά ακρωτηριαστεί, όταν οι ποσοστώσεις παραγωγικότητας δεν πληρούνται ή όταν οι εθελοντές δεν συμμετέχουν στο μάθημα. Σύμφωνα με το New Yorker , το «Sea Org" θα εκτελούν το έργο με υψηλόβαθμους εκκλησιαστικούς ηγέτες , συμπεριλαμβανομένου Tom Cruise. Μια «αποστάτη» ισχυρίζεται ότι έχει patched μια μοτοσικλέτα και το τερματικό σταθμό για το πιο διάσημο Σαηεντολόγων. Ο ισχυρισμός αμφισβητείται από τους εκπροσώπους του ηθοποιού.

Στρατόπεδα αναμόρφωσης

Όταν αφήνουν στους κόλπους της Εκκλησίας, το «Sea Org», ειδικά εκείνοι που ξεκίνησαν νέοι, έχουν μεγάλη δυσκολία στην ενσωμάτωση της επαγγελματικής ζωής, με αποτέλεσμα το New Yorker . Όταν προσπαθούν να φύγουν, παρέχει εβδομαδιαία συνάντηση που λαμβάνουν έναν λογαριασμό, μερικές φορές χιλιάδες δολάρια για τις ώρες των μαθημάτων έχουν κατασπαταλήσει. Αντιμετωπίζοντας τις επικρίσεις αυτές, ο οργανισμός που ιδρύθηκε το 1953 από τον L. Ρον Χάμπαρντ διασφαλίζει την τήρηση του εργατικού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την παιδική εργασία. Συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από το "Sea Org" μόνο του μια εκκλησία και η εκκλησία δεν απαιτεί την καταβολή της σημείωσης, λέει.

Η έρευνα από το New Yorker προτείνει επίσης μια κουλτούρα της βίας μέσα στην Εκκλησία. Ο ηγέτης του Ντέιβιντ Miscavige είχε καλέσει τους υπεύθυνους "Gold Base", ένα από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης, η πειθαρχία, η επιθετική και θα χτυπήσει τα ίδια μέλη, σύμφωνα με την εφημερίδα. Επιπλέον, η «Sea Org" λείπει ευθύνες τους εκκλησιαστικούς "θα σταλεί σε έναν από τους χώρους του Έργου Αποκατάστασης Δύναμη», που περιγράφεται από τον πρώην οπαδούς ως τιμωρητική-παιδεία στρατόπεδα εκ νέου. Κάποιοι θα έχουν μείνει εκεί για περίπου δέκα χρόνια, καθιστώντας τη βιοτεχνία και τη λήψη μαθήματα. Άλλες λιποτάκτες είπε στο περιοδικό New Yorker υπάρχει ένα κέντρο απομόνωσης και μια ομάδα να πιάσει τους φυγάδες.

Εκκλησία καταγγέλλει ψέματα

Αντιμέτωποι με αυτό το κατηγορητήριο του New Yorker , η Εκκλησία έχει καταγγείλει έναν ιστό από ψέματα πικρή πρώην μελών. "Το άρθρο αυτό απλώς αναμάσημα των ισχυρισμών που έχουν ήδη disproven από την Εκκλησία. Αυτό δεν έχει γνώση οποιασδήποτε έρευνας κατά του προσώπου », λέει η οργάνωση, η οποία υπενθυμίζει καταγγελία για την παράνομη διακίνηση υποβάλλεται από ένα ζευγάρι που εμφανίζεται στην ιστορία του περιοδικού κυκλοφόρησε το 2009.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails