powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ, η Ευρώπη διέθετε πληροφορίες σχετικά με την Αίγυπτο και την Τυνησία


Οι μαζικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία πήρε προφανώς τη Δύση εντελώς αιφνιδιαστικά, και τώρα, τα κοινοβούλια αναρωτιούνται αν οι υπηρεσίες πληροφοριών τους απέτυχαν να κάνουν τη δουλειά τους.

ανώτατος στρατιωτικός σύμβουλος της Ουάσιγκτον έχει αναγνωρίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αλιεύονται εκτός φρουράς από τον εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία, αλλά είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ήταν τώρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ναύαρχος Michael Mullen, ο πρόεδρος της Μεικτής Αρχηγών του προσωπικού, παραδέχτηκε σε μια σειρά συνεντεύξεων ότι η εξέλιξη γεγονότα στη Μέση Ανατολή είχε "δεν έλαβε μόλις μας, αλλά πολλοί άνθρωποι από την έκπληξη."

Οι άλλοι «άνθρωποι» που αναφέρει Mullen, τυχαίνει να είναι από την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η CIA, μεταξύ άλλων, ήταν η σφοδρότητα της κριτικής από τους νομοθέτες του Κογκρέσου για την αποτυχία να προβλέψει την αναταραχή στον αραβικό κόσμο.

Ο γερουσιαστής Dianne Feinstein, η πρόεδρος της Επιλογή της Γερουσίας Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, ψητά αξιωματούχος της CIA σε μια ακρόαση την περασμένη Πέμπτη πάνω, όταν ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο της αναδυόμενης κρίσης, καλώντας τις πληροφορίες που "λείπουν".

CIA υπερασπίζεται την πολιτική πληροφόρησης

Man mopping emblem at CIA headquarters in Langley, VirginiaΗ CIA μπορεί να χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να Πολωνικά εικόνα συνδέεται

Stephanie O'Sullivan, ο οποίος είχε προταθεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα για δεύτερη υψηλότερη μετά τη νοημοσύνη της χώρας, υπερασπίστηκε τον οργανισμό της και είπε Feinstein ότι ο πρόεδρος είχε προειδοποιήσει "στο τέλος του περασμένου έτους." Πρόσθεσε όμως ότι δεν ήταν σαφές ποια είναι η "ενεργοποίηση μηχανισμού» για την εν λόγω αστάθεια θα ήταν.

"Τα γεγονότα στην Αίγυπτο είναι ραγδαία εξέλιξη και είμαστε τώρα εργάζεται για να τα παρακολουθείτε, για τον λόγο», είπε.

O'Sullivan είπε ότι η CIA πήρε το διαδηλώσεις σοβαρά, αλλά παραδέχθηκε ότι υπηρεσίες των ΗΠΑ κατάσκοπος είχε το αναμενόμενο, στην περίπτωση της Τυνησίας, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας θα είχε παράσχει μεγαλύτερη υποστήριξη για Τυνήσιο πρόεδρο Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί, ο οποίος τελικά εγκατέλειψε τη χώρα με την οικογένειά του στη Σαουδική Αραβία.

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να μετριάσει τις αντεγκλήσεις. Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εκπρόσωπος Tommy Vietor δήλωσε ότι η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποίηση για χρόνια σχετικά με την αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

"Ο πρόεδρος αναμένει από την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών να παρέχουν τις σχετικές, έγκαιρη και ακριβή ανάλυση των γεγονότων που εκτυλίσσονται, και αυτό είναι ακριβώς αυτό που έχει γίνει σε όλη αυτή την κρίση», είπε.

Αλλά Feinstein, ένας δημοκράτης Καλιφόρνιας, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Γερουσίας ότι είχε διαπιστώσει ελλείψεις στη συλλογή των πληροφοριών. "Έχω αμφιβολίες για το κατά πόσον η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών έχει ζήσει μέχρι και τις υποχρεώσεις της στην περιοχή», είπε.

German Defense Minister Karl-Theodor zu Guttenberg, center, addressing delegates at the Munich Security Conference Γερμανική Υπουργός Άμυνας κ. Karl-Theodor zu Guttenberg, κέντρο, αντιμετωπίζοντας εκπροσώπους στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου

Νοημοσύνη λείπει από την Ευρώπη, καθώς και

Το ίδιο θα μπορούσε ίσως να ειπωθεί των υπηρεσιών πληροφοριών της Ευρώπης. Κατά Ασφαλείας του Μονάχου το περασμένο Σαββατοκύριακο τη Διάσκεψη στη Γερμανία, ήταν σαφές ότι οι ηγέτες των κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας τους, καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες ασφαλείας, είχαν αλιευθεί εντελώς εξ απροόπτου από τα γεγονότα στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Υπάρχει τώρα μια πολύ backpedaling πηγαίνει για να αναλύσει την κατάσταση και να καθορίσει τις στρατηγικές συνέπειες για την περιοχή.

BND εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας έχει προσεκτικοί στις δημόσιες, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, επειδή υπήρχαν τόσοι πολλοί άγνωστοι παράγοντες, όπως η μεγάλη ποικιλία παραγόντων και ποιες νέες αστερισμούς της δύναμης θα μπορούσε να προκύψει.

Η BND προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η επαναστατική διάθεση θα μπορούσε γρήγορα να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία, Υεμένη, ακόμα και τη Σαουδική Αραβία.

Αλλά οι εμπειρογνώμονες νοημοσύνη συμφώνησαν για ένα θέμα, τουλάχιστον: Κάθε μετάβαση της εξουσίας είναι γεμάτη παγίδες. Οι προσδοκίες του λαού αυξάνονται μέρα με τη μέρα, είπαν, και κάθε νέα κυβέρνηση, δεν έχει σημασία ποιος είναι, θα έχει προβλήματα την εκπλήρωση αυτών των προσδοκιών.

Συντάκτης: Gregg Benzow (DPA, AFP)
Συντάκτης: Rob Mudge

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14822412,00.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails