powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Στέλιος Μάινας: "Κόντεψα να σκοτωθώ…" - Άρχισαν οι μάχες σώμα με σώμα μεταξύ λαθροιμεταναστών και Ελλήνων!


Έπρεπε να κινδυνέψει γνωστός ηθοποιός ώστε να γίνει θέμα στα ΜΜΕ, το πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας (και όχι μόνο)…Μάχη με ομάδα Αφρικανών που του επιτέθηκαν για να αρπάξουν το κινητό του τηλέφωνο,έδωσε την Παρασκευή το βράδυ ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας, λίγες ώρες μετά τη δήλωση συμπαράστασης που είχε κάνει για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο ηθοποιός που δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό «έχω υποστεί σοκ και κόντεψα να σκοτωθώ», όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περπατούσε στην οδό Χέυδεν, γύρω στις 8 το βράδυ, έχοντας βγάλει τον σκύλο του βόλτα και κρατούσε στο χέρι του το κινητό του τηλέφωνο, όταν ένας μελαψός άνδρας όρμησε πάνω του και του το άρπαξε. Ο Στέλιος Μάινας αντέδρασε και πάλεψε μαζί του.
Ο ληστής το ‘βαλε στα πόδια, αλλά ο Στέλιος Μάινας τον κυνήγησε και τον πρόλαβε. Τότε μια ομάδα συνεργών του δράστη άρχισαν να του πετάνε μπουκάλια με κίνδυνο να τον τραυματίσουν σοβαρά, κάποια από τα οποία μάλιστα έσπασαν τα τζάμια καταστήματος, με αποτέλεσμα ο ληστής να καταφέρει να ξεφύγει με το τηλέφωνο στα χέρια. Τον ηθοποιό, όπως περιγράφει ο ίδιος, τον έσωσαν, με κίνδυνο της ζωής τους, δύο Ελληνες που βγήκαν από παρακείμενο κατάστημα και έτρεξαν να τον βοηθήσουν, κρατώντας τους δράστες και τρέποντάς τους τελικά σε φυγή.
Σε επιστολή που έστειλε χτες ο Στέλιος Μάινας κάνει λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά παράλληλα υποστηρίζει με σθένος τη θέση του να βοηθάει τους ανθρώπους αυτούς, τονίζοντας:
«Μετά το γεγονός, εδραιώθηκε ακόμα πιο σταθερά η άποψή μου πως τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς, τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις, τους βοηθάς, γιατί μόνο στους καιρούς της βαρβαρότητας αποδεικνύεις ποιος είσαι και τι δουλειά έχεις σ’ αυτό τον κόσμο». Στην επιστολή του, ανταπαντάει με οργή σε αυτούς που τον ρωτούν γιατί επιμένει να ζει στην πλατεία Βικτωρίας ως εξής:


«Επιμένω»
«Γιατί θέλω να είμαι κοντά σ’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μου, γιατί θέλω να νιώθω την ανάσα -έστω και βρώμικη- της πόλης που αγαπάω, γιατί μου αρέσει η ποικιλία της, η ζωντάνια της, η φασαρία της, γιατί μ’ αρέσει να βλέπω την κυρά Μαρία να σέρνει το καροτσάκι της λαϊκής με τη φλεβίτιδά της, γιατί θέλω να συμπαραστέκομαι στην Αννα με το απέναντι κομμωτήριο που βαράει μύγες και τον Κώστα στο διπλανό καλλυντικάδικο… Γιατί θέλω να νιώθω πως δεν θέλω να αλλάξει τίποτα στη ζωή που σχεδίασα, να συνεχίσω να είμαι ένας απλός άνθρωπος ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους».


Εφιάλτης
Καθημερινές και μάλιστα με εντυπωσιακή συχνότητα είναι οι επιθέσεις σαν αυτή που δέχτηκε ο δημοφιλής Στέλιος Μάινας στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, της πλατείας Αττικής και της πλατείας Βικτωρίας. Οπως παραδέχονται οι αστυνομικοί, οι κάτοικοι του κέντρου ζουν σε πραγματικό εφιάλτη και δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν τις καταγγελίες που αφορούν κατά κύριο λόγο σε αρπαγές μικροπραγμάτων, όπως είναι κινητά τηλέφωνα, αλυσίδες από τον λαιμό γυναικών, τσάντες κ.λπ., πολλές φορές μάλιστα με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί μόνο με αστυνομικά μέτρα, αν δεν λυθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα συνολικά.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails