powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Μεταξύ των νέων που θέλουν «Ισλαμικές αξίες χωρίς δικτατορία"(lastampa.it)


FRANCESCA PACI

ΑΠΟΣΤΟΛΗ προς Τύνιδα
Ο νεαρός στρατιώτης για την υπεράσπιση των όσων μέχρι και είκοσι μέρες πριν ήταν γνωστή ως "alwisara irhabia», το Υπουργείο της τρομοκρατίας, συνεργός νεύματα. Δεν τίθεται θέμα είναι παράλογο στην Τυνησία στη δυσπιστία ότι είχε λάβει το τέλος της δικτατορίας. Το αγόρι αφήνει τη δεξαμενή και μας βοηθά να παρακάμψει ο σκαντζόχοιρος. Η σκηνή επαναλαμβάνεται στο θυρωρείο: μια τηλεφωνική κλήση, αναβοσβήνει το έλεγχο διαβατηρίων και «Ahlan Sahlan ΛΜ», καλώς ήλθατε στην καρδιά της νέας τυνησιακή κυβέρνηση χωρίς καν περνώντας τη σακούλα με τον ανιχνευτή μετάλλων.

«Το τίμημα που πληρώσαμε για τους θανάτους 219 της δημοκρατίας, η πραγματική δουλειά αρχίζει τώρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Zanii Neji, γράφοντας τον αριθμό του κινητού του σε post-it. Δεν υπήρχε χρόνος για επαγγελματικές κάρτες. Εκτός από την ταινία του χτες τα πάντα είναι καινούργια, ξεκινώντας προσβασιμότητα σε διαδρόμους της εξουσίας, αδιανόητη σε οποιαδήποτε αραβική χώρα, και ακόμη και τη Δυτική Ευρώπη.

Ο κ. Rajhi σε δύο πόδια, αλλά δεν έχει καμία θέση στην ημερήσια διάταξη μέσω του διαδρόμου που μυρίζει φρέσκια μπογιά και χαμόγελα squinting ένταση με την οποία οι Ιταλοί κέρδισαν την Τρίτη το βράδυ διαμαρτύρονται για Hannibal τηλεόραση, το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό στην Τυνησία, να έχουν επιτέθηκε δύο χιλιάδες νοσταλγική του έκπτωτου προέδρου. Καθώς η μέρα έχει πάρει πρόωρη συνταξιοδότηση μετά από τριάντα αστυνομικοί και όπως πολλοί αξιωματούχοι, η δημοτικότητά του έχει ξεπεράσει Γενική Αμάρ, ο ήρωας της επανάστασης που δεν πυροδοτήθηκε κατά του πλήθους.

Κρατική τηλεόραση
Οι Τυνήσιοι δεν έχουν καταστρέψει τα σύμβολα του παρελθόντος, όπως τα αγάλματα του Σαντάμ Ιρακινών, ίσως γιατί κανείς δεν ισχυρίζεται αυτά. Η κρατική τηλεόραση T7 βρίσκεται στο λόφο του Belvedere, ένα φουτουριστικό κτίριο που θα φιλοξενήσει τον Αραβικό Σύνδεσμο, αν δεν είχε επιστρέψει στην Αίγυπτο το 1989. Η δεξαμενή στην είσοδο μαρτυρεί τη λαϊκή αναγνώριση μεταξύ Benali και χιλιάδες εργαζόμενους, 175 από τους οποίους είναι δημοσιογράφοι.

Δεν είναι όλες οι αλλαγές με την ίδια ταχύτητα. Στις 15 Ιανουαρίου, ωστόσο, εκπρόσωποι για την αστυνομική διεύθυνση του καθεστώτος, καθώς και επαναφορά του palinsento μετονομάστηκε σε Εθνικό One. Al Jazeera γίνεται αντιληπτό. "Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου μεταδίδουν εικόνες του Μπεν Αλί, επισκέφθηκε το νοσοκομείο σαν να μην συνέβαινε και τροφοδοτούν την απογοήτευσή μας με την κατεύθυνση του Al Jazeera και το France 24», λέει ο Souad Ghannouchi.

Η ομιλία του τελευταίου προέδρου που απελευθερώνεται από T7 τώρα είναι το χτύπημα του ράπερ που Jame Μοχάμεντ Μπεν Αλί, που μοιάζουν με τη φωνή της, επαναλαμβάνοντας τη «Ghaltouni," Ήμουν εξαπατήθηκε. Αύριο είναι μια άλλη μέρα και ενώ Souad ήταν εγγεγραμμένοι σε ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στη δημοσιογραφία, οι συνάδελφοί μου, εισέβαλε στην πόλη οπλισμένοι με φορητούς υπολογιστές. Κάποιος πρέπει να έχει σπάσει ήδη δύο ταμπού με τη μετάδοση της συνέντευξης με τον τοπικό ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο οποίος επικρίνει τη σημερινή κυβέρνηση.

Καφενεία
Η καταπιεσμένη επιθυμία να μιλήσω έχει κυκλοφορήσει στα καφέ της πρωτεύουσας, στην οποία συμμετείχαν μόνο άνδρες παραδοσιακά και μοντέρνα μπαρ, όπου η πελατεία είναι μικτή και ακόμη και το καλυμμένο κορίτσια φορώντας τζιν και πουλόβερ, πέπλο. Απλά κάθονται στο Grand Café du Théâtre, στη μέση του δρόμου της επανάστασης, στο διπλανό τραπέζι και να ρωτήσω πώς να εξελίσσεται γύρω από την Τυνησία για ένα μικρό πλήθος να συγκεντρωθούν. "Τα πάντα για όσο διάστημα οι ισλαμιστές δεν θέτουν το καπέλο για την ελευθερία μας", ξεκινά Νισρίν, 26, υπάλληλος, πορφυρά τα χείλη εφόσον τα νύχια.

"Μόνο ισλαμικός νόμος εγγυάται την κοινωνική ισότητα και μπορεί να μας προστατεύσει από την αναρχία", δήλωσε ο Σαΐντ από ομοτίμους, η τεχνική του τραμ. Οι δύο φίλοι έχουν καλύψει το κεφάλι του πίσω στο κατάστημα εάν έχουν διαπραχθεί, αλλά δεν λένε να εγκαταλείψουν τους ", ισλαμικές αξίες χωρίς τη δικτατορία, τούρκικα μοντέλο, με λίγα λόγια." Στο καφενείο στο Kasbah, λίγα βήματα από το Zaytuna Τζαμί, το πιο σημαντικό κέντρο του ισλαμικού μελέτες Τυνησίας αλλάξει το σενάριο, αλλά όχι το είδος της συζήτησης. Μεταξύ των σκουλήκι τρώγεται-ξύλινα παγκάκια δίπλα στην μπλε και λευκά πλακάκια, σαράντα πατέρες καπνίζουν ναργιλέ και πίνουν τσάι στην τηλεόραση μετά την εξέγερση του Καΐρου.

"Είμαστε διαφορετικοί και εδώ, μπορούμε να τον καλέσετε chai ΤΕΙ και των Αιγυπτίων, τα παιδιά μας έχουν ανέτρεψε τον δικτάτορα σε δύο εβδομάδες, θα εμβολιαστεί από ισλαμιστές στην Τυνησία, έχουμε απαγορεύσει την πολυγαμία το 1957» Απόφαση Fauzi, 63, πρώην πιλότος.Υπολειπόμαστε προέρχεται από προσευχές της Παρασκευής Amdoun Fauzi, 41, 15 από αυτά που πέρασε στη φυλακή εξαιτίας Nahada μέλος του κόμματος του Rachid Ghannouchi, "Τώρα πίσω στην πολιτική, δεν μας ενδιαφέρει, αλλά επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Ιράν ως μια δημοκρατία στην Τουρκία» .

Ο φόβος της πτήσης
Ποια είναι η ισλαμική ol'anarchia απειλή, το μέλλον ενθουσιάζει κατέκτησε, αλλά και δημιουργεί άγχος. «Γεννήθηκα 15 του Γενάρη 2011 και τώρα αρχίζουν να εργάζονται», λέει ο Ben Othman Rashid, 50, ιδιοκτήτης dell'Instiute Tunisiana Sondage d'γνώμη. Μία από τις σπουδές του το 2001, έδειξε ότι περισσότερο από το 90% του πληθυσμού είχε ήδη κορεστεί, αλλά δεν έχει ποτέ δημοσιευθεί. Τώρα, ότι οι απόψεις είναι δωρεάν, ωστόσο, ανησυχίες εξακολουθούν ότι: «Υπάρχει κίνδυνος μιας ισλαμιστικής drift, οι άνθρωποι δεν κάνουν διάκριση μεταξύ κοσμικού κράτους και του αθεϊσμού και επωφεληθείτε των εξτρεμιστών.

Γι 'αυτό και ίδρυσαν το Σύνδεσμο για την υπεράσπιση του κοσμικού κράτους, νέα μάχη μου. "Δύο αβεβαιότητες βαρύνουν την Τυνησία: τον φόβο της φανατισμού, η οποία έφτασε με την επιστροφή των εξόριστων ήρωα καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο, και την οικονομική ανάκαμψη, η οποία είναι αργά για την αγορά της οδού ETTOUMI, όπου το κρέας εξακολουθεί να κοστίσει 14 δηνάρια ανά κιλό, δηλαδή περίπου 7 €, περισσότερο ανέφικτος στόχος της επανάστασης για όσους κερδίζουν 300 το μήνα.

Η γενιά Facebook έχει διεκπεραιώσει το μέρος του, ελπίζοντας ότι αρκεί. Αλλά στο Ελ Kef ακόμα στη θέση τους, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τρεις διαδηλωτές και Sidi Bouzid, στις φτωχές νότιο τμήμα της χώρας, όπου Azizi Mohamed Bou άρχισε η διαμαρτυρία, για να εκφράσουν ελεύθερα το θυμό τους κάνει ελάχιστη διαφορά.

Προοπτικές
«Εμείς ποτέ δεν πάει πίσω, έχουμε καταργήσει τη δουλεία πριν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει κυκλοφορήσει η ενέργεια των γυναικών και πήραμε με την ικανότητα 95%», λέει ο Walid Soliman, 35, ένα λουλούδι της νέας γενιάς συγγραφέων. Ολοκληρώνει το λεξικό της επανάστασης και γιασεμί στις λέξεις-κλειδιά σας δεν πρόκειται diinserire "απογοήτευση". Στη μελέτη του, κοντά στο Kasbah, κρεμάστε τα πορτρέτα του Ουμπέρτο Έκο, ο Χέμινγουεϊ, Κάφκα: "Όταν ένας αστυνομικός με ρώτησε γιατί ήταν εκεί Ben Ali και του είπα ότι νόμιζα ότι ήταν ένας συγγραφέας». Τα συστατικά της επιτυχίας υπάρχουν.

Ειρωνεία, το θάρρος, η εφευρετικότητα και η δυσπιστία της Δύσης ότι αν αγγίζει το αντιπάθεια δεν έχει καμία σχέση με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. "Ας ελπίσουμε ότι έτσι, θα ήθελα να βρουν καταφύγιο εδώ το 2003 για να ξεφύγουν από το χάος της Ακτής του Ελεφαντοστού", εκμυστηρεύεται Julie Biapott Καμερούν, σύμβουλος της Αφρικής Τράπεζα Ανάπτυξης, χαλαρώστε στον ατμό του χαμάμ.

"Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη για τη δημοκρατία, ας εργαστούμε χωρίς παρεμβολές," ο σκηνοθέτης gloss Μουράτ Μπεν Shaik. Αλγερία ετοιμάζεται να κατέβουν στους δρόμους στις 12 Φεβρουαρίου θα τους και κοιτάζουν την αραβική αδέλφια, τη Δύση και τον κόσμο. Τυνησία πρόκειται να κάνει; Σήμερα, εδώ, δεν τίθεται θέμα είναι παράλογο.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails