powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ(www.nytimes.com)


Δείτε σήμερα στην ανάγνωση υλικά που κυκλοφορούν ανάμεσα σε αυτούς που εργάζονται στο Αφγανιστάν καλύπτει δύο διαφορετικούς λογαριασμούς του αφγανικού πολέμου.

Ένα, "Η νίκη στο Αφγανιστάν» [pdf], είναι ένα ημι-samizdat δοκίμιο από έναν καπετάνιο στο Μέριλαντ Εθνικής Φρουράς που υπηρέτησε δύο πρόσφατες περιοδείες στο Αφγανιστάν. Ο άλλος, «Πώς χάσαμε τον πόλεμο κερδίσαμε," είναι ένα 2008 το άρθρο από το περιοδικό Rolling Stone από αραβόφωνοι δημοσιογράφος και συγγραφέας, Nir Rosen, ο οποίος εν συντομία "ενσωματωμένες" με μαχητές Ταλιμπάν στο επαρχίας Γκάζνι. Τα δύο είναι συμφωνημένα εδώ επειδή και οι δύο έχουν επιρροή και έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ένα μόνιμο ενδιαφέρον. Και οι δύο λογαριασμοί είναι, επίσης, με μια λέξη, ζοφερή.

Ως συνήθως, At War δεν εγκρίνει καμία από τις συγκεκριμένες απόψεις σε αυτά τα άρθρα, αλλά κυκλοφορεί τους με στόχο την παρουσίαση πολυπλοκότητα και τις επιρροές του πολέμου πληρέστερα.

"Η νίκη στο Αφγανιστάν", από τον πλοίαρχο Carl Thompson, είναι ένας ειλικρινής εξιστορεί αξιωματικών της απογοήτευσης από το χρόνο του ως προπονητής έχει ανατεθεί να συνεργάζεται με τις μονάδες Αφγανικού Εθνικού Στρατού.

Είναι λεπτομέρειες της διαφθοράς επίσημη και την ανικανότητα στην αφγανική στρατιωτικές μονάδες, και excoriates την αμερικανική στρατιωτική για τη μη κατανόηση της φύσης του πολέμου στο Αφγανιστάν και για τη συχνά παίρνει με τον τρόπο του τους στρατιώτες που θέλετε να πετύχετε.

Captain Thompson έγραψε το δοκίμιό του για να βοηθήσει αξιωματικούς στο δρόμο προς το Αφγανιστάν για να καταλάβουμε μερικά από τα προβλήματα και καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν στις περιοδείες τους.Κάποιοι αναγνώστες θα βρουν τις παρατηρήσεις του απλουστευτική («Αφγανοί», γράφει, «έρχονται στο τραπέζι με πιο κρυφές ατζέντες από τον David Copperfield έχει κρύψει τα κουνέλια»), και άλλοι μπορεί να βρει τις συστάσεις του αδέξιες - σε ένα σημείο που συνιστά ο ίδιος στέλνοντας φορτία των Αφγανών στρατιωτών για να ψάξετε τα σπίτια των αναδόχων, όταν καθυστέρηση προθεσμίες κατασκευής συνεδρίαση. Πολλοί αναγνώστες θα μπορούσαν επίσης γρίφος για την πρότασή του να εκδώσει το Viagra σε Αφγανούς δημογέροντες για να βοηθήσει να κερδίσει την πίστη τους, μια πρακτική είπε ότι δεν είναι διαδεδομένη, αλλά έχει τη θέση της σε μια εργαλειοθήκη των τεχνικών εξεγέρσεων.

Αλλά λίγοι άνθρωποι θα αμφισβητεί ότι αισθήματα Captain Thompson ήταν τόσο κόπο ή ότι το πάθος του είναι ειλικρινής. θρηνολογία Του ότι «American λύσεις δεν θα λειτουργήσει για τους Αφγανούς προβλήματα" είναι ένα μυτερό περίληψη του τι ειδικών εξεγέρσεων του Πενταγώνου δηλώνουν ότι σκέφτονται όταν καλώ αμερικανική μέντορες για να προσπαθήσει να βοηθήσει τους Αφγανούς να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις επιχειρήσεις. Και την περιφρόνησή του για στρατιωτική γραφειοκρατία και προσέγγιση προσανατολισμένη στη διαδικασία με πολλές πολιτικές της θα χτυπήσει αλήθεια δεν είναι μικρό κλάσμα των αξιωματικών και στρατολόγησε τα στρατεύματα που έχουν υπηρετήσει σε μάχη. «Ο εχθρός», έγραψε, «είναι ό, τι δεν είμαστε - ευέλικτη, ευέλικτο, αποτελεσματικό. - Και τη νίκη"

"Η νίκη στο Αφγανιστάν» δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά ανεπίσημα το 2009. Θα κυκλοφορήσει στις στρατού στο Web μέχρι έναν αναγνώστη κρυφά να αντιγραφούν και να σταλεί έξω γενικότερα. Πρώτα επανεμφανίστηκε στην www.cryptome.org τοποθεσία Web, όπουχριστιανική Bleuer , μέρος ενός κύκλου του επιμελούς και απασχολημένος bloggers για το αφγανικό πόλεμο, αφιέρωσε μια θέση σε αυτό, πιέζοντας το δοκίμιο στην ευρύτερη κυκλοφορία ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το δοκίμιο διαδόθηκε, Καπετάν Thompson έχει ολοκληρώσει μια περιοδεία στο Αφγανιστάν. Έφτασε στο σπίτι τους στο Μέριλαντ πρόσφατα, είπε ότι στέκεται από ό, τι έγραψε. "Πρέπει να λάβουμε μια καλή σκληρή ματιά σε αυτό που κάνουμε, και τι πληρώνετε για, και αυτό που παίρνουμε για αυτό», είπε. «Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε."

δοκίμιό του χρησιμεύει ως μια σκέψη-προκαλώντας πρόκληση για πολλούς επίσημους λογαριασμούς. Και δίπλα-to-τελευταία σύσταση του - να λάβουν τη συμβουλή του στρατολογημένος στρατιώτες - θα τον κερδίσει γνωρίζοντας γνέφει από αυτούς που έχουν υπηρετήσει. "Αν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στη συσκευή σας,» έγραψε, «να ζητήσει μόνο με το ιδιωτικό. Αυτός θα σας πω τι δεν λειτουργεί. "

Το δεύτερο άρθρο τόνισε σήμερα, ο κ. Rosen είναι «Πώς χάσαμε τον πόλεμο νικήσαμε», πλησίασε τον αφγανικό πόλεμο από διαφορετική οπτική γωνία, κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα, αλλά έχει βρει μια εκπληκτική νέα ζωή.

Το 2008, ο κ. Rosen , με την οργή των δυσφημιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για προδοσία, που διοργανώνονται μέσω του Αφγανιστάν πηγές στην Καμπούλ για να ταξιδέψετε με μαχητών Ταλιμπάν εδώ στο Andar περιοχή της επαρχίας Γκάζνι. Η προκύπτουσα άρθρο, το οποίο μετάγεται από το λογαριασμό του την εμπειρία του (συμπεριλαμβανομένου ενός επιχειρήματος των αντιπάλων των Ταλιμπάν διοικητές για το αν θα πρέπει να εκτελεστεί), καθώς και αποσπάσματα από ανώνυμες πηγές στην Καμπούλ που λένε ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να κερδίσει από τη Δύση, που προσφέρει ένα ενδιαφέρον πορτρέτο του μια μικρή γωνιά της εξέγερσης. Οι μαχητές ταξίδεψε με παρουσιάστηκαν ως αρκετά βέβαιος ότι θα ταξίδευαν ανοιχτά με τα όπλα, αλλά ήταν factionalized και με δεδομένο τις διαφορές μεταξύ τους. Ήταν επίσης πιο ρεαλιστική από δογματικό, επιτρέποντας, για παράδειγμα, για τα μέλη τους να χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία, η οποία είχε καταστεί αναγκαία για τη διεξαγωγή πολέμου.

Ο λόγος για το είδος είναι του ενδιαφέροντος για το τι είναι αυτοί Ανάγνωση σειράς είναι αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί δεύτερη ζωή του. Τον Σεπτέμβριο του 2010, ως μέρος της εκστρατείας της κυβέρνησης Ομπάμα εναντίον των Ταλιμπάν, ένας Αμερικανός τάγμα πεζικού της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας ανατέθηκε να λειτουργήσει στην περιοχή όπου ο κ. Rosen είχε ταξιδέψει με μαχητές Ταλιμπάν δύο χρόνια πριν. Ο διοικητής του τάγματος του, Αντισυνταγματάρχη David G. Fivecoat, ειδικό άρθρο, ο κ. Rosen ως υποχρεωτική ανάγνωση για τους αξιωματικούς του.Και το τμήμα πληροφοριών του Τάγματος pored από πάνω του, χρησιμοποιώντας το για να συντάξει έναν κατάλογο με τα κτίρια πρέπει να παρακολουθείται και έψαξε, και τους αντάρτες να επικεντρώνεται στην.

Αυτές τις μέρες, όταν οι επισκέπτες έρχονται να Andar και να ανταποκρίνεται στο αμερικανικό τάγμα εδώ, συνταγματάρχης Fivecoat δεν κάνει τίποτα για να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την αναφορά του κ. Rosen του.

λογαριασμό του κ. Rosen του συμπεριφορές των Ταλιμπάν και τις θέσεις ευθυγραμμίζεται με τις εντυπώσεις του Τάγματος της περιοχής, είπε, και είχε χρήσιμες στη διαμόρφωση μέρος των δραστηριοτήτων του τάγματος του.

"Απολαύσαμε πραγματικά άρθρο του," ο συνταγματάρχης είπε σε μια πρόσφατη ενημέρωση. "Ορισμένα από τα παιδιά συνάντησε και επισκέφθηκε, είμαστε σε θέση να πάει μετά από αυτό το έτος."

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails