powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ(www.nytimes.com)


Για τα τελευταία εννέα χρόνια, έχω ήδη ασχολούνται με ορισμένα από τα πιο συναρπαστικά δουλειά μια γυναίκα μπορεί να κάνει: να μιλάμε για την αποτύπωση και χιλιάδες άνδρες για να διερευνήσει τι σκέφτονται - και στη συνέχεια να γράφει βιβλία για αυτό.

Robin Nelson για τους The New York Times

Shaunti Feldhahn στο σπίτι στην Ατλάντα. Οι γυναίκες μπορεί να είναι ευκολότερο να σπάσει η γυάλινη οροφή, λέει η ίδια, αν μπορούν να "διαμορφώνουν οι άνδρες τρόπο τα αντιλαμβάνονται."

Έχω αρχίσει συνομιλίες με ανυποψίαστους άντρες που κάθονται δίπλα μου στα αεροπλάνα, στο μετρό και στα καφενεία και να τους δώσουμε την ευκαιρία να μοιραστούν ενδότερες σκέψεις τους ανώνυμα. Στόχος μου είναι να ανακαλύπτω το εσωτερικό, ανείπωτες αντιλήψεις που πλήττουν τις γυναίκες κάθε μέρα στο χώρο εργασίας και στο σπίτι.

Είσαι ένας ταλαντούχος επαγγελματίας γυναίκα που αισθάνεται λίγο κολλήσει ή απογοητευμένοι από την εργασία; Ίσως απλά δεν καταλαβαίνω άνδρες συναδέλφους σας και τα αφεντικά - ή δεν καταλαβαίνετε.

Όταν το μερίδιο διαπιστώσεις μου με τις ομάδες ηγεσίας των γυναικών, ακόμη και οι πιο έξυπνες επαγγελματίες συχνά συγκλονισμένο από το πόσο δεν ξέρουν για τους άνδρες εργαζομένους τη συνεργασία τους - και κατά πόσο αυτό το κενό της γνώσης επηρεάζει τη ζωή τους.

Μπορεί να σας ρωτούν: Γιατί πρέπει οι γυναίκες είναι αυτές που θα αναλύει - και ίσως αλλαγή - συμπεριφορά την εργασία τους υπό το πρίσμα του τι σκέφτονται; Στην πραγματικότητα, είναι ζωτικής σημασίας για τα δύο φύλα να κατανοήσουν τι «το άλλο μισό" σκέφτεται. Έχω διεξήγαγε δύο πλευρές αυτής της έρευνας, όταν πρόκειται για προσωπικές σχέσεις.

Αλλά για το χώρο εργασίας, άρχισα με την έρευνα για το πώς σκέφτονται οι άνδρες επειδή οι άνδρες κατέχουν εκτελεστικά θέσεις εργασίας. Οι γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν κρυμμένες παγίδες και να σπάσει τη γυάλινη οροφή πρέπει να γνωρίζουν πώς να διαμορφώσουν τον τρόπο με τους άνδρες τα αντιλαμβάνονται.

Για παράδειγμα, ένα πρόβλημα για τις γυναίκες προκύπτει από τον τρόπο που οι άνδρες προβολή προσωπικών συναισθημάτων στο χώρο εργασίας. Το αρσενικό εγκέφαλος έχει την αξιοζήλευτη ικανότητα να 'ουσίαν να απενεργοποιήσετε συναισθήματα όταν θέλετε - εν μέρει επειδή είναι δύσκολο για έναν άνδρα να σκεφτείτε καθαρά στο πρόσωπο του συναισθήματος.

Η προσδοκία ότι οι άνθρωποι κλείνουν τα προσωπικά συναισθήματα στην εργασία έχει γίνει ένα από υποσυνείδητο των ανδρών, "άγραφους κανόνες." Όταν οι άνδρες βλέπουν έναν εργαζόμενο, λαμβάνοντας κριτική προσωπικά, να προσπαθεί να πιέσει πάρα πολύ σκληρά για τις ιδέες του / της, ή έχει μια σύγκρουση προσωπικότητα, που αυτόματα άποψη ότι η εργαζόμενη ως λιγότερο επιχειρήσεων-καταλαβαίνω και λιγότερο έμπειρους, ή ως κάποιος που λειτουργεί με το συναίσθημα, δεν λογική.(Σοκαρίστηκα να ανακαλύψουμε ότι οι περισσότεροι άνδρες άποψη αρνητικό συναίσθημα ως ένα μήνυμα ότι η λογική έχει παύσει.)

Όλες αυτές οι αντιλήψεις θα μπορούσαν να είναι εντελώς ανακριβή, αλλά εξακολουθεί να κατέχει ο εργαζόμενος πίσω. Και, δυστυχώς, βρήκα άνδρες πιο πιθανό να τους κρατήσει για τις γυναίκες παρά για τους άλλους ανθρώπους.

Ευτυχώς, αυτές οι αντιλήψεις μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαχείρισης. Η επιστήμη είναι σαφής, για παράδειγμα, ότι αν και η γυναίκα του εγκεφάλου δεν έχει σχεδιαστεί για κατάτμηση των προσωπικών συναισθημάτων με τον ίδιο τρόπο στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου κάνει, μια γυναίκα μπορεί - αν είχε επιλέξει - ισχύ ήρεμη συμπεριφορά όταν αρχίζει να αισθάνεται αμυντικό.

Αλλά η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από αυτό, δεδομένου ότι υπάρχει ένας τομέας όπου οι ίδιοι οι άνδρες τείνουν να πάρουν τα πράγματα προσωπικά.

Ως ένα αρσενικό εκτελεστικό μου είπε, «δεν νομίζω ότι οι γυναίκες συνειδητοποιούν ότι οι άνδρες έχουν την μόνος-αμφιβολία μες στις φλέβες τους." Και επειδή μια γυναίκα μπορεί να μην έννοια ότι η ανασφάλεια, που μπορούν ακούσια να χτυπήσει το νεύρο και να γίνει κάποιος τον οποίο ο άνθρωπος θέλει να αποφεύγονται, να μην προωθούν.

Έτσι όταν σηκώνετε το χέρι μας σε μια συνάντηση και να ζητήσει άμεσα, "βαρίδι, γιατί επέλεξες ότι η τιμολόγηση;" είμαστε απλά ζητώντας πληροφορίες. Bob, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι θυμωμένα σκέψη, "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι προκλητική την κρίση μου μπροστά από την ομάδα μου." Έχω διαπιστώσει ότι οι άνδρες άνθρωποι σέβονται οι οποίοι σκόπιμα αποφευχθεί το χτύπημα που νεύρων, ζητώντας, αντ 'αυτού, " Μπομπ, να με βοηθήσει να κατανοήσουν την αιτία αυτής της τιμολόγησης. "

Πρόσφατα μίλησα με τον άνδρα αφεντικό της ομάδας που αποτελείται κυρίως από γυναίκες. Όταν ρώτησα αν θα είχα ποτέ δει μια ταλαντούχα γυναίκα που κάνει κάτι ο ίδιος θεωρείται ως πληγώνει τις πιθανότητές της για την πρόοδο, κούνησε - στη συνέχεια επέλεξε προσεκτικά τα λόγια του. Ενώ είπε γυναίκες θα πρέπει να λαμβάνει τα πράγματα λιγότερο προσωπικά, και να εξετάσει πώς οι άνδρες ενδέχεται να δείτε την προσέγγισή τους, πρόσθεσε ότι κάποιες γυναίκες να λαμβάνουν αυτό το πάρα πολύ μακριά - και προσπαθούν να είναι ακριβώς όπως οι άνδρες.

"Εάν δεν είναι γνήσια γι 'αυτούς, είναι πραγματικά αποσπούν την προσοχή», είπε.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ κάποτε ήταν η συμβουλή να θέσει σε σκληρή οδήγηση υπό την επήρεια μέτωπο - αλλά εκείνη την έννοια θα έπρεπε να έχει διαλυθεί, μαζί με 1990 βάτες μας. Η συμβουλή να είναι αυθεντικό, δεν τεχνητή, έχει σχεδόν καθολική στον τομέα της έρευνας μου. Θα είμαστε πολύ πιο αποτελεσματική όταν αναγνωρίζουμε, αντιθέτως, ότι η συνεργασία με τους άνδρες είναι κατ 'ουσίαν, να δουλεύεις με έναν ξένο πολιτισμό. Μπορείτε να επιλέξετε να μιλούν μια διαφορετική γλώσσα κατά περιόδους, ή να εξετάσει τη σιωπηλή αντιλήψεις ότι ο πολιτισμός, αλλά εσείς δεν πρέπει να είναι διαφορετικό πρόσωπο.

Παρά τις ορισμένες φορές επίπονες θέμα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών που έχω συνέντευξη με μεγάλη καλή θέληση απέναντι στις γυναίκες. Οι περισσότεροι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν σε μένα ειλικρινή λεπτομερώς επειδή έχουν δει αυτά τα κρυφά εμπόδια τα οποία αφορούν τις γυναίκες, τις κόρες τους και τους συναδέλφους και ειλικρινά θέλουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες εκ των προτέρων. Και θα έχουν ενθαρρυνθεί για να δείτε ότι από τη στιγμή έχουμε επίγνωση αυτών των εμποδίων, μπορούν να ξεπεραστούν.

Shaunti Feldhahn είναι ο συγγραφέας του "Ο ανδρικός παράγοντας: οι άγραφοι κανόνες, λανθασμένες αντιλήψεις, και το μυστικό Πεποιθήσεις των ανδρών στο χώρο εργασίας."

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails