powered by Agones.gr - opap

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ...ΜΕΡΟΣ Β'


Ενημερωθείτε για το πόσο συχνά ακούει ένας Νεοϋορκέζος τους γείτονές του να κάνουν σεξ, για τις θετικές επιδράσεις της ηλιοθεραπείας στη λίμπιντο. Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τους νέους να διακόψουν το σεξ; Τι είναι το «φαινόμενο Μπιλ Κλίντον και της Μόνικας Λεβίνσκι»; Πώς συνδέεται ο ύπνος με το σεξ; Γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν τους πολύ αρρενωπούς άνδρες; Πώς επηρεάζει ο καρκίνος τη σεξουαλική ζωή; Οι απαντήσεις στη συνέχεια του άρθρου! Ακούνε τους γείτονές τους όταν κάνουν σεξ

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι δύο στους τρεις Νεοϋορκέζους ακούνε τακτικά τους γείτονές τους να… το κάνουν. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι δεν κάνουν ποτέ παράπονα στους θορυβώδεις εραστές, πόσω μάλλον να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο και να καταγγείλουν το γεγονός στις Αρχές. Πώς όμως δήλωσαν ότι αισθάνονται οι συμμετέχοντες στην έρευνα, όταν ακούνε τους γείτονες να κάνουν σεξ; Το 11% δήλωσαν ότι αισθάνονται αηδία, το 19% ότι ζηλεύουν και το 26% ανέφεραν ότι το γεγονός τους είναι απλά αδιάφορο. Η ηλιοθεραπεία αυξάνει τη λίμπιντο των ανδρών

Η ηλιοθεραπεία αποδεικνύεται η καλύτερη συνταγή που θα μπορούσε να συστήσει ένας γιατρός σε έναν άνδρα για να ενισχύσει τη λίμπιντό του, καθώς μελέτη διαπίστωσε ότι η τεστοστερόνη αυξάνεται από τη βιταμίνη D. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι γνωστό ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη λίμπιντο ενός άνδρα, ενώ μειώνουν και τα επίπεδα ενέργειας. Η τεστοστερόνη βοηθά, επίσης, στη διατήρηση της μυϊκή δύναμης και της πυκνότητας των οστών σε άνδρες και γυναίκες. Η βιταμίνη D παράγεται κατά κύριο λόγο από την έκθεση στο ηλιακό φως. Η διατροφή αποτελεί μιαν ακόμη πηγή της βιταμίνης. Οι νέοι διακόπτουν το σεξ για να δουν τα eMail τους

Μήπως τελικά το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο είναι πιο συχνό απ' όσο θέλουμε να πιστεύουμε; Πρόσφατη αμερικανική έρευνα εξέτασε τη συμπεριφορά περίπου 1.000 χρηστών του Facebook και του Twitter, προκειμένου να διαπιστωθεί «πότε, πού και πόσο χρόνο δαπανούν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης». Σύμφωνα με τη μελέτη, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα και τον τόπο διαμονής τους.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σχεδόν οι μισοί από τους χρήστες ηλικίας κάτω των 25 ετών και το 27% των ατόμων ηλικίας άνω των 25 θεωρούν φυσιολογικό να διακόψουν το γεύμα τους για να μπουν στο ίντερνετ και ότι το 11% παραδέχονται ότι διακόπτουν το σεξ για να ελέγξουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα (το ίδιο ισχύει για το 6% των χρηστών άνω των 25 ετών). Το 24% των χρηστών κάτω των 25 και το 12% των χρηστών άνω των 25 ετών επιτρέπουν σε ένα «ηλεκτρονικό μήνυμα» να τους διακόψει, ενώ βρίσκονται στο μπάνιο.

Πώς βλέπουν οι νέοι το στοματικό σεξ!

Οι ερευνητές συνδέουν τη γνωστή πλέον ιστορία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και της Μόνικας Λεβίνσκι με μια πρόσφατη μελέτη, που δείχνει ότι οι φοιτητές πανεπιστημίου εμφανίζονται όλο και πιο διστακτικοί στο να αποκαλέσουν το στοματικό σεξ πραγματικό σεξ.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, μόνο το 20% των φοιτητών θεωρούν σεξουαλική επαφή το στοματικό σεξ. Πρόκειται για περίπου τους μισούς από τον αντίστοιχο αριθμό που είχε κατατάξει σε παρεμφερείς μελέτες το στοματικό σεξ στις μορφές σεξουαλικής επαφής το 1991 και το διάστημα 1999-2001.

Αν και οι ερευνητές υποστηρίζουν μία σειρά από θεωρίες που αιτιολογούν αυτήν την αλλαγή -όπως την αλλαγή νοοτροπίας λόγω των τηλεοπτικών ταινιών- ίσως η πιο ενδιαφέρουσα εξήγηση κρύβεται στο «φαινόμενο Κλίντον-Λεβίνσκι». Οι σεξουαλικοί ορισμοί, υποθέτουν οι ερευνητές, αναπόφευκτα επηρεάζονται από την περίφημη δήλωση του πρώην Προέδρου Κλίντον «Δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτή τη γυναίκα». Πολύ κουρασμένοι για σεξ; Δεν είστε μόνοι!

Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς, που είτε είναι παντρεμένοι είτε συζούν με κάποιον, δηλώνουν ότι τους λείπει τόσο πολύ ύπνος, που συχνά νιώθουν πολύ κουρασμένοι για να κάνουν σεξ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου. Η έλλειψη ύπνου επίσης αποσπά πολλούς ανθρώπους από την εργασία και τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αναφέρει η έκθεση. Η μελέτη, που βασίζεται σε τυχαία δειγματοληψία από 1.007 ενήλικες ηλικίας 25 έως 60 ετών, επικεντρώνεται στις διαφορές που αφορούν συνήθειες ύπνου ανάλογα με την εθνικότητα - αλλά οι απαντήσεις για την κούραση και το σεξ ήταν περίπου οι ίδιες, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν τους… macho άνδρες

Μία νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες από χώρες με υγιείς πληθυσμούς προτιμούν τους άνδρες με πιο θηλυκή εμφάνιση. Περίπου 4.800 γυναίκες συμμετείχαν στο πείραμα που έγινε στη Σκοτία. Ήταν στο σύνολό τους νέες γυναίκες, γύρω στα 20-25, και προέρχονταν από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αργεντινή, η Σουηδία, η Ρωσία, η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την αξιολόγηση των δεδομένων, οι ερευνητές κατέληξαν σε κάτι αξιοσημείωτο. Θα μπορούσαν να προβλέψουν πόσο αρρενωπό θέλει μια γυναίκα έναν άνδρα ανάλογα με τα ποσοστά θνησιμότητας, το προσδόκιμο ζωής και τον αντίκτυπο των μεταδοτικών νόσων στη χώρα που ζει.

Σε χώρες όπου η φτωχή υγεία αποτελεί απειλή για την επιβίωση, οι γυναίκες έγερναν προς τους πιο αρρενωπούς άνδρες. Δηλαδή προτιμούσαν άνδρες με έντονα φρύδια, ζυγωματικά και σαγόνι. Οι ερευνητές απέδωσαν τη συγκεκριμένη επιλογή στην ταύτιση της καλής υγείας με την τεστοστερόνη (η τεστοστερόνη έχει ανοσοκατασταλτική δράση) και συνακόλουθα με τον ανδρισμό. Αντίθετα, στις χώρες με υγιείς πληθυσμούς, οι γυναίκες επειδή δεν ένιωθαν την ανάγκη να αναζητήσουν άνδρες που δεν κινδυνεύουν από ασθένειες, δεν στρέφονταν σε άνδρες με αρρενωπά και άγρια χαρακτηριστικά.

Ο καρκίνος δημιουργεί σεξουαλικά προβλήματα

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι ο καρκίνος συχνά οδηγεί σε σημαντικές και μακροπρόθεσμες διαταραχές στη σεξουαλική λειτουργία και την οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων, ανεξάρτητα από τον τύπο του καρκίνου ή από το πόσο καιρό διαρκεί η θεραπεία του ασθενούς.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες προηγούμενες μελέτες έχουν εστιαστεί σε ασθενείς με καρκίνο σε σεξουαλικής φύσεως όργανα, όπως του μαστού, του προστάτη ή της μήτρας, η συγκεκριμένη έρευνα συμπεριέλαβε ασθενείς με όλους τους τύπους καρκίνου.

Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία δεν συνδέονταν κατ' ανάγκην με μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails