powered by Agones.gr - opap

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Η ελληνική διασπορά στη Ρωσία ευχαρίστησε τον Πούτιν για βοήθεια κατά την διεξαγωγή της λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.


Ελληνική ομογένεια στη Ρωσία και την πρώην Σοβιετική Ένωση ευχαριστεί τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν για βοήθεια κατά την διεξαγωγή της λειτουργία στην Ορθόδοξη Μονή της Παναγίας της διαχείριση.

"Αγαπητέ Vladimirovich Βλαντιμίρ!

Εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών, και ιδιαίτερα για λογαριασμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μετασοβιετικό χώρο, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου προς εσάς προσωπικά, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την κατανόηση, υποστήριξη και βοήθεια τους στην οργάνωση, τόσο σημαντική για τη λειτουργία του ορθόδοξου κόσμου σε ένα μοναστήρι " Παναγία Σουμελά.
Την πρώτη φορά που στα 88 του χρόνια στο μοναστήρι, το οποίο είναι ένα από τα κύρια σύμβολα πνευματικής τους της Ανατολικής Χριστιανοσύνης, και τώρα βρίσκονται στο έδαφος της σύγχρονης Τουρκίας (Τραπεζούντα), πήρε την Πατριαρχική Ορθόδοξη λατρεία του ρωσικού και Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Περισσότεροι από επτά χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο έχουν δει άμεσα το ιστορικό γεγονός.
Προφανώς, χωρίς πολιτική βούληση σας χωρίς τη βοήθεια του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και την πλήρη υποστήριξη του Πατριαρχείου της Μόσχας, με τη διεξαγωγή λειτουργία είναι πιθανό ότι θα ήταν δυνατό.
Η ρωσική πλευρά, ήταν ένας από τους κύριους εμπνευστές και τους διοργανωτές αυτής της άνευ προηγουμένου εκδήλωση άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία της αλληλεπίδρασης των μελών που εκπροσωπούν διάφορες περιοχές του θρησκείες του κόσμου, κάτι που δημιουργεί ελπίδες ότι οι βασικές αρχές της σύγχρονης παγκόσμιας κοινότητας θα είναι η ανοχή και της καλής γειτονίας.
Η απάντησή σας στο αίτημα και η βοήθειά μας στην ορθόδοξη λειτουργία στην Τουρκία λέει ότι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης η ρωσική είναι η πλήρης υποστήριξη των δικαιωμάτων και ελευθεριών του ατόμου μέσω του διαλόγου των πολιτισμών και των θρησκειών, την εξεύρεση συμβιβασμών και νέες λύσεις, που οδηγούν σε πνευματικό ενίσχυση των ανθρώπινου δυναμικού και την ηθική, έτσι - για την πρόληψη της μισαλλοδοξίας και estremizma στην κοινωνία.
Δυστυχώς, τα γεγονότα τον τελευταίο καιρό στον κόσμο, δείχνει πως υποτίμησε τις βασικές ηθικές αξίες και πώς μπορεί να είναι επιθετική συμπεριφορά ενός ατόμου. Ως εκ τούτου, είναι σήμερα, οι άνθρωποι των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, ενώ την ωμή βία και τους θρησκευτικούς πολέμους του παρελθόντος, είναι καιρός να επανεξετάσουμε τις βασικές αρχές της συνύπαρξης μεταξύ των λαών σε ένα ενιαίο χώρο παγκοσμίως.
Αγαπητέ Vladimirovich Βλαντιμίρ! επιστολή μου - είναι ένα σημάδι της ειλικρινή ευγνωμοσύνη χιλιάδων απλών ανθρώπων της πίστης στην πολιτική σας βούληση, για τις αρχές και ευσέβεια, την αφοσίωση στην ορθόδοξη παράδοση και τη φροντίδα του ένα ειρηνικό μέλλον της ανθρωπότητας.
Είμαι πεπεισμένος ότι τον τελευταίο αιώνα και πιο σημαντικό θετικό "συναισθηματική ένεση» στις ψυχές των εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών δεν ήταν.

Είθε ο Θεός να σας προστατεύει για το καλό της Ρωσίας και ρωσικού λαού, για την επίτευξη τέτοιων φιλανθρωπικών υποθέσεων.
Αναπληρωτής Υφυπουργός Δούμα
Ιβάν Σαββίδη,
κατόπιν αιτήματος της ελληνικής διασποράς Ρωσία
και μετα-σοβιετικό χώρο »

Πηγή: ΣΑΕ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails