powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Μερικές από τις μυστικές εφαρμογές του facebook…


http://1.bp.blogspot.com/-PU4-sE2oj6k/TeEoKf3FeGI/AAAAAAAAQWY/ZJ9kWo6CXc8/s1600/facebook-icon.png

Τα τελευταία χρόνια το Facebook έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας...






με τους περισσότερους από εμάς να ελέγχουμε το προφίλ μας σίγουρα μία φορά την ημέρα.



Εκτός από τα πολλά spam που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς, αξίζει να αναφερθούμε σε κάποιες λειτουργίες και δυνατότητες που μπορεί να έχουν διαφύγει της προσοχής μας.



Πρώτα να αναφερθούμε στο νέο σύστημα προβολής των φωτογραφιών με τη μορφή slideshow, το οποίο εγκαινιάστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα κι αν υπήρχε «Dislike» κουμπί, θα είχε στεφθεί πανηγυρικά βασιλιάς. Αν κι εσύ προτιμούσες τον παλαιό τρόπο προβολής φωτογραφιών, δοκίμασε το εξής: Μόλις ανοίξεις μια φωτογραφία και κατέβει ολόκληρη, κάνε ένα refresh στη σελίδα προβολής της φωτογραφίας κι αυτή θα πάρει την παλαιά της μορφή που οι περισσότεροι προτιμούσαμε.



Στη συνέχεια ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα να κρύβεις τις φωτογραφίες που δε θες να βλέπουν κάποιοι από τους φίλους σου, με κάποια απλά, αλλά κάπως πιο πολλά βήματα. Δημιουργείς μια λίστα «ανεπιθύμητων» από την «Επεξεργασία Φίλων» και μετά πηγαίνεις στις «Ρυθμίσεις Απορρήτου» και «Επεξεργασία Ρυθμίσεων Απορρήτου». Επιλέγεις το «Προσαρμοσμένη» και μετά «Προσαρμογή Ρυθμίσεων». Από τη λίστα που εμφανίζεται, μπορείς να επιλέγεις όποιο θες ένα ένα και πατώντας «Μορφοποίηση», σου ανοίγει ένα παράθυρο με τίτλο «Προσαρμοσμένο Απόρρητο». Κάτω από την επιλογή «Απόκρυψη Από» βάζεις τη λίστα που έχεις δημιουργήσει και -ναι, τώρα μπορείς να πεις- ότι ξεμπέρδεψες. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείς με το ίδιο σκεπτικό να επιλέξεις τα «Να γίνει ορατό σε» και «Συγκεκριμένα Άτομα» και να βάλεις εκεί τη Λίστα ατόμων που θες να έχουν πρόσβαση σε ό,τι εσύ επιθυμείς από όσα ανεβάζεις στο προφίλ σου.



Τρίτον, εάν έχεις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς πια, αφαίρεσέ τες. Δεν έχει καμία σημασία πόσο καιρό παραμένουν ανενεργές. Εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στον Τοίχο, τους φίλους και γενικότερα το σύνολο των προσωπικών στοιχείων που υπάρχουν στο προφίλ σου. Από τις «Ρυθμίσεις Απορρήτου» του «Λογαριασμού» πηγαίνεις στο «Επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις σας» κάτω από το «Εφαρμογές και Ιστότοποι». Στη νέα σελίδα που ανοίγει, επιλέγεις «Αφαίρεση ανεπιθύμητες ή ενοχλητικές εφαρμογές» και πατώντας το «x» δίπλα από κάθε εφαρμογή που δε θες πια, απαλλάσσεσαι από αυτή.



Η τέταρτη αφορά την προστασία του προφίλ σου από τους χάκερ και μπορείς να την πετύχεις, αξιοποιώντας την εντολή «Περιήγηση με ασφαλή σύνδεση» από τις «Ρυθμίσεις Λογαριασμού» και αντικαθιστώντας το http σε https. Ακόμη πιο σημαντική είναι η δυνατότητα που έχεις να επιλέξεις να σου αποστέλλεται ειδοποιητικό e-mail κάθε φορά που κάποιος ξένος «καλοθελητής» προσπαθεί να κάνει sign-in στο προφίλ σου.



Η επόμενη λειτουργία αφορά περισσότερο όσους αξιοποιούν το Facebook -ή και το LinkedIn- για επαγγελματικούς σκοπούς και προτιμούν να έχουν ένα πιο εύχρηστο user name. Στις «Ρυθμίσεις Λογαριασμού» επιλέγεις «αλλαγή» δίπλα στο «Όνομα χρήστη». Ύστερα, πληκτρολογείς ένα ψευδώνυμο που σου αρέσει, ελέγχεις τη διαθεσιμότητα κι εάν δεν υπάρχει πρόβλημα, τότε αυτομάτως δημιουργείται μια πιο ελκυστική ονομασία για τη σελίδα του προφίλ σου στο Facebook.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails