powered by Agones.gr - opap

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Οι τουρκικές κινήσεις για την Ρω, οι ρωσικές πηγές της ΕΥΠ και η αποστρατεία του στρατηγού Δ.Γράψα
Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Ε. ΔρούγοςΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΟΥ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ.
*ΠΡΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΡΑΨΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ/ΒΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2009 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…. -ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΩ ΠΛΗΣΙΑΖΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ…Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΤΑΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΤΕ Α/ΓΕΕΘΑ ΤΕΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ. ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΧΕΙ –ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…
*ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΟΝ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΣΕ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.
ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΕΡΙ ΝΗΣΟΥ ΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΑΥΤΗ.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ-ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ. ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
*ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ, Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.
ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ.. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΣ ΤΟΤΕ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Β ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΡΟΥΣΑΚΗ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΔΕΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΟΥΚΟΥΖΑ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ.
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΤΕΝΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ ΠΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΑΤΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟ (Ι) ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΠΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ 95 ΑΔΤΕ/ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ 80 ΑΔΤΕ/ΚΩΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ.
*ΤΗΝ 19Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΝΥΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ ΠΑ.
ΣHMEIΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΗΧΘΗ ΣΕ Α/ΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ Α/ΓΕΕΘΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΡΑΨΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΔΕΝ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΔΩΝ-ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ.(ΣΕ ΜΕΣΑΙΟ ΒΑΘΜΟ).
*Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ 3 ΛΟΓΟΥΣ.
ΠΡΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ 20009.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ , ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ WIKILEAKS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΩΝ ΒΜP-3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΚΡΥΒΕ ΠΟΛΛΑ…ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΡΜΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙ ΕΔΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ…
*ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΩ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΛΑ ΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΝΑ ΘΙΓΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ, ΕΝΩ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΤΑΝ ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΑΝ ΘΙΞΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ…….ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ.

drougos.gr
greeknation

ΠΗΓΗ: Οι τουρκικές κινήσεις για την Ρω, οι ρωσικές πηγές της ΕΥΠ και η αποστρατεία του στρατηγού Δ.Γράψα

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails