powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ο Χατζημαρκάκης πέταξε τους Σκοπιανούς έξω από το Ευρωκοινοβούλιο!Τους είπε και μαλ@@ες!!![ΒΙΝΤΕΟ]


Πρωτοφανές επεισόδιο, με αρνητικούς πρωταγωνιστές Σκοπιανούς δημοσιογράφους, που επιχείρησαν να διαλύσουν εκδήλωση ευρωβουλευτών, έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Ευρωκοινοβούλιο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκραγεί ο κρητικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος, Γιώργος Χατζημαρκάκης, και να πετάξει έξω τους ταραξίες, αποκαλώντας τους μάλιστα «μαλ...».[ΒΙΝΤΕΟ]...


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το opinionpost.gr, η ιστορία έχει ως εξής: Με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του ALDE Jelco Kacin και Γιώργου Χατζημαρκάκη, διοργανώθηκε ακρόαση το βράδυ της 20/09 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Ελευθερία του λόγου και του τύπου στην ΠΓΔΜ».Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ινστιτούτων, μεταξύ άλλων και ο τέως εκπρόσωπος της Ε.Ε., Erwan Fouere, εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών, καθώς και δημοσιογράφοι από διάφορα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση του πάνελ, τρεις δημοσιογράφοι από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της ΠΓΔΜ προκάλεσαν αναταραχή στην εκδήλωση, λέγοντας ότι πρόκειται για μια «αντί-μακεδονική», «αντιδημοκρατική» και «αντιφιλελεύθερη» εκδήλωση.
Ο κ. Kacin έκανε έκκληση να σταματήσουν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι τις προκλητικές εκφράσεις και υποσχέθηκε ότι θα τους δοθεί ο λόγος μετά το τέλος της συζήτησης του πάνελ.
Οι δημοσιογράφοι εξακολούθησαν να διακόπτουν τη ροή της συζήτησης, με αποτέλεσμα ο συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, Γ. Χατζημαρκάκης, να τους επισημάνει ότι παραβιάζουν τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους ζητήσει να αποχωρήσουν από την αίθουσα
συζητηση
«Το περιστατικό  συζητήθηκε σήμερα στην τρίτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στη Συμμαχία των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.
Η συνεδρίαση ήταν κεκλεισμένων των θυρών, παρόλο όμως αυτό, δημιουργήθηκε μια οικτρά εντύπωση από το ασυνήθιστο γεγονός, μια σκιά αμφιβολίας για τη μεσολάβηση, της Σκοπιανής πρεσβείας στην διοργάνωση αυτή, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ποιο ήταν το επεισόδιο


Το επεισόδιο προκλήθηκε από τρεις δημοσιογράφους τη Μίρκα Βελινόφσκα, τον Μιλένκο Νόβκοβιτς Νεντελόφσκι και τον  Μπόνταν Νοβκοβιτς  οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν τους δόθηκε το δικαίωμα  της τοποθέτησης με την ευκαιρία της παρουσίασης του θέματος: « Οι πιέσεις που ασκούνται στους δημοσιογράφους» (των Σκοπίων).


Ο προεδρεύων ευρωβουλευτής δήλωσε ότι στο βήμα των ομιλητών κλήθηκαν μόνο οι δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν πρόβλημα (καταδιώκονταν) από την κυβέρνηση του Γκρούεφσκι, λόγω των σημαντικών δημοσιευμάτων τους.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό,  καθώς  η ομάδα των ‘εγκάθετων’ δημοσιογράφων  ύβριζε τους παρευρισκόμενους κατατρεγμένους δημοσιογράφους από το καθεστώς των Σκοπίων, ο ευρωβουλευτής της Σλοβενίας Jelko Kacin, δήλωσε ότι το γεγονός αυτό θα έχει συνέπειες στην πορεία της χώρας (FYROM) προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα είναι μπούμερανγκ για αυτούς»


«Αυτό που ήρθαν να κάνουν εδώ, θα τους έρθει ως μπούμερανγκ. Ίσως, να αισθάνονται υπερήφανοι για όσα ήρθαν να δημιουργήσουν  αλλά πρέπει να ξέρουν ότι βύθισαν  πιο βαθειά την FYROM στις αρνητικές εξελίξεις.  Κάνουν κακό στη χώρα τους, στις φιλοδοξίες της και δεν συμβάλλουν στην σταθερότητα της περιοχής, ούτε στην επίτευξη  ενός συμβιβασμού για το όνομα ή μιας ημερομηνίας για διαπραγματεύσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε  πολύ δύσκολη θέση γιατί αν δεν ζητήσουν συγνώμη για το περιστατικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα μπορούσε να εγκρίνει μια ευνοϊκή έκθεση προόδου για την πΓΔΜ» , δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Σλοβενίας Jelko Kacin.
Ο Χατζημαρκάκης

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την ευρωπαϊκή διαδικασία, εκτός από διάφορους βουλευτές ήταν και βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι όλων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ που ήρθαν να ακούσουν για την κατάσταση της ελευθερίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην πΓΔΜ.
Μάλιστα, ο  Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός Ευρωβουλευτής,  επικεφαλής της διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας καταδίκασε το επεισόδιο αυτό που το εξομοίωσε με συμπεριφορές των χρόνων του Κομμουνισμού.
«Σοκαρίστηκα. Αυτού του είδους η συμπεριφορά με σοκάρισε, σκέφθηκα αν βρισκόμουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών. Δεν μπορούν, ενδεχομένως, να συμπεριφέρονται όπως θέλουν , σαν να είναι στο σπίτι τους. Ομολογουμένως, ήταν ένα καλό παράδειγμα για να  μου αποδείξουν το τι συμβαίνει σε πολλές χώρες των Βαλκανίων, γιατί πιστεύω ότι τέτοιες πρακτικές έχουν να κάνουν με το παρελθόν. Πως, δηλαδή, συμπεριφέρονταν οι δημοσιογράφοι  την δεκαετία του ’90, που για μας μια τέτοια συμπεριφορά είναι  απαράδεκτη», δήλωσε ο  Γιώργος Χατζημαρκάκης- επικεφαλής της διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Ένωσης- πΓΔΜ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η προεδρεύουσα επιτροπή απευθυνόμενη στους Σκοπιανούς ‘εγκάθετους’ δημοσιογράφους τους είπε να μην συμπεριφέρονται  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως οι Ταλιμπάν.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails